Shoarmakruiden maken

Shoarmakruiden maken

Shoarmakruiden maken, Meestal zul je de shoarma kant en klaar kopen, want dat is toch veel gemakkelijker?

Wat je dan meestal vergeet, is de kwaliteit van het vlees, en de smaak van de in de kant en klare verpakking gebruikte kruiden. Meestal wordt voor deze kant en klare shoarma niet het beste vlees gebruikt, en als je beter vlees gebruikt zul je al snel bemerken dat het gerecht veel lekkerder is.

Datzelfde is natuurlijk ook voor de gebruikte kruiden van toepassing. Ook deze kruidenmix kun je in de meeste supermarkten kant en klaar kopen, maar regelmatig zien we toch mixen met behoorlijk wat zout. En zout kan weliswaar de smaak versterken, maar we hoeven natuurlijk niet te overdrijven.

Je zult aan de mix die we hier onder maken zien dat de hoeveelheid zout, en dan alleen nog maar gebruikt om de smaak te versterken, mee valt.

Bovendien is er niet één bepaalde shoarma kruidenmix, want ook dat kan in verschillende smaken gekocht worden, en dus ook gemaakt worden.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

Natuurlijk worden shoarmakruiden voor de shoarma gebruikt, maar wat de meeste mensen niet weten, is dat de shoarma van verschillende soorten vlees gemaakt kan worden, en dat je deze kruidenmix bijvoorbeeld ook heel goed kunt gebruiken door gebakken aardappelen, en zelfs over vers gebakken patat of gefrituurde blokjes aardappel kunt strooien.

Ook dat is een bijzonder lekker gerecht.

Maak je zelf shoarma kun je daarvoor overigens ook je favoriete soort vlees gebruikt. Je kunt shoarma maken van rund, varkensvlees, kip of kalkoen, en zelfs van de wat stevigere vissoorten.

De onderstaande shoarmamix kun je voor alle soorten vlees gebruiken, over gebakken of gefrituurde aardappelen, en ook al mix voor door gewokte groenten.

In de onderstaande mix kun je eventueel het zout wat verder verlagen, maar de smaak wordt dan wel minder intensief.

Ingrediënten

1 Eetlepel Zout
2 Eetlepels Gemalen koriander
2 Eetlepels Gemalen Komijn
1 Eetlepel Kurkuma
1,5 Eetlepels Paprikapoeder
1 Eetlepel Uienpoeder
1 Eetlepel Knoflookpoeder
1 Eetlepel Kaneelpoeder
1 Eetlepel Peper
0,5 Eetlepel Chiliflakes
1 Eetlepel Gedroogde peterselie

Shoarmakruiden maken

Alle kruiden in een kom doen, en met een lepel goed mengen.

Deze kruidenmix is geschikt voor 1,5 tot 2 kilo vlees.

[wp_ad_camp_1]

Shoarmakruiden bewaren

Shoarmakruiden moeten, net als alle andere kruidenmixen, droog en donker bewaard worden.

Bij voorkeur dus in een luchtdicht afgesloten kruidenpotje of plastic bakje, en dan in een afgesloten kast.

Invriezen

Shoarma die gebakken is en nog niet gebakken is, maar wel gekruid, kan in de vriezer bewaard worden gedurende ongeveer 3 maanden.

Het in vriezen van de kruidenmix alleen raden we af, want de vriezer is erg vochtig. Vries je het toch in, is de bewaartermijn ook ongeveer 3 maanden.

Bewaar je de droge kruiden droog en donker, kan de kruidenmix tot 2 jaar bewaard worden.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media