Peper

Peper

Peper, en dan bedoelen we het mengsel van witte en zwarte peper, is de meest gebruikte specerij ter wereld. Er is haast geen recept waarin niet wordt opgeroepen om zout en peper toe te voegen, vaak naar smaak.

Want het gebruik hangt natuurlijk veel af van eigen smaak.

Dat wat je vaak in potjes koopt als peper, is dan vaak een mengsel van zwarte en witte peper. Natuurlijk kun je beide ook afzonderlijk van elkaar kopen, en er zijn recepten waarin specifiek om de witte variant gevraagd wordt of de zwarte.

Je kunt ook korrels kopen, maar die worden dan vaak niet als korrels gegeten. Wel kun je in sommige gerechten de korrels toevoegen, hoewel je dan waarschijnlijk wat pittiger eten wilt maken.

Korrels kun je natuurlijk ook gewoon thuis maken tot een poeder.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

Peper kun je eigenlijk op twee verschillende manieren gebruik om gerechten wat minder flauw te maken.

Je kunt het toevoegen tijdens de bereiding, of na het bereiden.

Je kunt het zo gek ook niet bedenken of je kunt het in poedervorm toevoegen aan haast ieder gerecht. Er is zelfs bij sommige ijssalons peperijs te bestellen, net als overigens knoflookijs.

Peper bewaren

Peper wordt vaak in poedervorm bewaard, in dat geval bij voorkeur droog en goed afgesloten bewaren in de keukenkast op kamertemperatuur.

Op dezelfde manier kun je peperkorrels bewaren.

Peper, in welke vorm dan ook, moet nooit in de koelkast bewaard worden.

Invriezen

Je zou peperpoeder en peperkorrels kunnen invriezen, maar we raden dit af omdat de smaak door het invriezen minder sterk kan worden.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media