Kipkruiden maken

Kipkruiden maken

Kipkruiden maken, een kruidenmix die mals kippenvlees vaak nog lekkerder maakt, en daarbij maakt het verder niet uit of je kipfilet bakt, vleugeltjes, of een ander stuk kippenvlees.

Een kruidenmix die de meeste mensen kant en klaar bij de slager of in de supermarkt kopen, en dat zijn vaak standaard smaken.

Want een kruidenmix voor kip is meestal dezelfde smaak, ongeacht welk merk. En dat terwijl je met kip en kruiden veel meer zou kunnen variëren, want kip hoeft natuurlijk niet iedere keer met exact dezelfde kruiden gekruid te worden.

Hieronder het recept voor de kipkruiden die wij graag gebruiken, maar we raden iedereen altijd aan om met deze kruidenmix wat te experimenteren.

Voeg eens kruiden toe, en probeer zo iedere keer dan je een stuk kip gebakken heb, een unieke smaak te maken in een makkelijk en overheerlijk stukje vlees.

Hoe gebruiken?

Dep eerst het kippenvlees droog met een stuk keukenpapier.

Het makkelijkste gaat het kruiden als je het vlees op een stuk bakpapier legt.

Bestrooi het stuk kip met de kruidenmix, heb je kipfilet kun je nu het bakpapier er omheen vouwen, en de filet eventueel nog plat slaan met vleeshamer of deegroller.

Draai het vlees om, en bestrooi de andere kant met de kruidenmix. Beide kan van het vlees moeten dus gekruid zijn.

Ingrediënten

1 Theelepel zout
2 Theelepels Paprikapoeder
1 Theelepel Gedroogde koriander
1 Theelepel Uienpoeder
1 Theelepel Knoflookpoeder
2 Theelepels Zwarte peper
1 Theelepel Tijm
1 Theelepel Gedroogde basilicum
1 Theelepel Chilipoeder

Kipkruiden maken
Doe alle kruiden in een kom of schaal, en meng de kruiden goed door elkaar.

Het is voldoende voor meerdere stukken vlees.

Kipkruiden bewaren

Kipkruiden kun je het beste bewaren in een afgesloten kruidenpotje, of in een afgesloten plastic bakje. Gewoon bij kamertemperatuur bewaren, maar bij voorkeur donker en niet vochtig bewaren.

Zo kun je deze kruidenmix het langst bewaren.

Invriezen

De kruidenmix, of kip dat met de kruidenmix gekruid is, kun je het beste niet invriezen. Door het invriezen zal de smaak gedeeltelijk verloren kunnen gaan.

Kruid dus kip altijd vlak voor het bakken, en nooit voordat je het vlees invriest.

Deel ons op social media