Fines Herbs

Fines Herbs

Fines Herbs, de onbetwiste sterren van de Franse keuken en kruidengeneeskunde. Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent die op zoek is naar de perfecte afwerking voor je culinaire creaties, of een enthousiaste thuiskok die graag nieuwe smaken wil verkennen, deze kruiden zijn een essentiële toevoeging aan je kruidenrek.

Fines Herbs, of ‘fijne kruiden’ zoals we ze in het Nederlands zouden noemen, zijn een selectie van verschillende aromatische kruiden die traditioneel worden gebruikt in de Franse keuken. Ze zijn de stille helden achter vele klassieke gerechten, en voegen een verfijnde smaak toe die geen enkel ander kruidenmengsel kan evenaren.

Maar de kruiden zijn meer dan alleen smaakmakers. Ze worden ook al eeuwenlang gewaardeerd in de kruidengeneeskunde vanwege hun vele gezondheidsvoordelen. Van ontstekingsremmende eigenschappen tot het bevorderen van de spijsvertering, deze kruiden zijn even heilzaam als ze heerlijk zijn.

Hoewel de traditionele Fines Herbs bestaan uit peterselie, bieslook, dragon en kervel, kun je ook experimenteren met andere kruiden zoals dille, munt, of basilicum.

Hoe gebruiken?

In de keuken zijn Fines Herbs een ware smaaksensatie. Ze brengen een subtiele maar gelaagde smaak naar je gerechten die je niet kunt krijgen van andere kruidenmengsels.

  1. In salades, de kruiden kunnen rauw worden gebruikt in salades om ze een frisse en levendige smaak te geven.
  2. In soepen en stoofschotels, de kruiden kunnnen vers of gedroogd worden toegevoegd aan soepen en stoofschotels aan het einde van het koken om hun aroma en smaak te behouden.
  3. Als garnering zijn ze uitstekend als garnering voor vlees, vis, eieren en groenten, waar ze een aangename kleur en smaak toevoegen.
  4. In marinades en dressings kan de kruidenmix worden gemengd met olie, azijn of citroensap om een eenvoudige maar heerlijke marinade of dressing te maken.
  5. In omeletten en quiches zijn ze de ster van de klassieke Franse omelet en voegen een verfijnde smaak toe aan quiches.

Fines Herbs bewaren

Verse kruiden kun je het beste in de koelkast bewaren. Wikkel ze in een vochtige keukenrol en stop ze in een open plastic zakje. Zo kunnen de kruiden tot 2 weken in de koelkast bewaard worden.

Gedroogde Fines Herbs, je kunt de kruidenmix zelf maken of kant en klaar in de meeste supermarkten kopen, bewaar je het beste in een luchtdicht kruidenpotje, op een koele, donkere en droge plaats.

Invriezen

De fijne kruiden kunnen ook worden ingevroren. Dit is een uitstekende manier om de smaak van de kruiden te behouden als je ze niet direct gaat gebruiken.

In de vriezer kan de kruidenmix 2 tot 3 maanden bewaard worden.

Deel ons op social media