Groene peper

Groene peper

Groene peper, en dan bedoelen we de groene peperkorrels, niet de groene Spaanse peper, zijn eigenlijk de onrijpe groene bessen van de peperplant.

Deze kun je gedroogd kopen, maar soms ook vers. En dit laatste is een smaaksensatie, en veel lekker dan de gedroogde versie.

De smaak van deze groene korrels is, zowel gedroogd als vers, ietwat minder pittig en scherp dan bij witte of zwarte peperkorrels.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

De groene peper kan in diverse gerechten gebruikt worden, en wordt meestal in de vorm van verse of gedroogde korrels gebruikt.

In mindere mate wordt er tegenwoordig ook gemalen groene peper verkocht in de betere supermarkten.

De smaak is echter bij korrels sterker. Een bekend gerecht waarin groene peperkorrels worden gebruikt is bijvoorbeeld groene pepersaus.

Deze peper kan ook gebruikt worden in diverse stoofschotels.

[wp_ad_camp_1]

Groene peperkorrels bewaren

Verse groene peperkorrels kun je het beste in de koelkast bewaren, en dan in een plastic bakje dat goed afgesloten is.

De verse korrels blijven in de koelkast ongeveer 1 maand tot 6 weken goed.

Zijn de korrels gedroogd, dan kun je juist beter niet in de koelkast bewaren. De koelkast is erg vochtig en de peperkorrels kunnen gaan schimmelen en stinken bij vocht.

Bij voorkeur dus droog en donker bewaren.

Invriezen

Soms zijn de gedroogde groene peperkorrels gevriesdroogd. Dat geeft al wel aan dat het invriezen van de korrels wel mogelijk is, overigens kun je ook het gemalen poeder invriezen.

Bij dit laatste moet je dan wel opletten dat het goed en luchtdicht verpakt is, zodat het niet vochtig kan worden.

Omdat zowel de gedroogde groene peperkorrels als de gemalen versie erg lang houdbaar zijn, is er echter geen noodzaak het in te vriezen.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media