Bamikruiden maken

Bamikruiden maken

Bamikruiden maken, is net even iets anders als het maken van nasikruiden. De meeste mensen denken echter dat hiervoor dezelfde kruiden worden gebruikt, maar dat is dus niet het geval.

Dus gebruik geen nasikruiden voor de bami of voor de bami goreng, maar altijd de juiste kruidenmix. Deze mix kun je vanzelfsprekend ook kant en klaar in de supermarkt in Nederland kopen, maar daar zit soms veel zout in.

Als je de mix zelf maakt kun je minder zout gebruiken, of helemaal niet.

Bovendien is er eigenlijk niet één kruidenmix´, maar verschillende, want in iedere regio worden ietwat andere kruiden gebruikt in het land van herkomst. Oorspronkelijk was dat China, maar vandaar kwam het naar Indonesië. En beide landen gebruiken al andere kruiden.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

De kruidenmix wordt normaliter natuurlijk gebruikt voor bami goreng of bami, maar kun je ook gebruiken om Hollandse gerechten op te peppen. Bijvoorbeeld een karbonaadje krijgt een heerlijke smaak door met deze kruidenmix te kruiden, en ook de boerenkool gaat anders smaken.

Bamikruiden maken

Ingrediënten

1 Theelepel Korianderpoeder
1 Theelepel Knoflookpoeder
1 Theelepel Gemberpoeder
1 Theelepel Komijnpoeder
1 Theelepel Kurkuma
0,25 Theelepel Chilipoeder
0,25 Theelepel Peper
0,25 Theelepel zout

Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 1 keer bami maken, maar kunnen natuurlijk vergroot worden als je meer eters krijgt.

Wil je de kruidenmix voor meerder keren maken, dan kun je de hoeveelheden simpel vergroten.

Bereiding

De kruidenmix maak je simpel door alle ingrediënten in een kom te doen, en de kruiden goed door elkaar te mengen.

[wp_ad_camp_1]

Bamikruiden bewaren

Wil je de kruidenmix bewaren, dan kun je de kruiden het beste in een kruidenpote doen, of in een afsluitbaar plastic bakje.

De kruiden kunnen dan tot maximaal twee jaar bewaard worden.

Invriezen

Invriezen kan, maar is af te raden. Want de vriezer is behoorlijk vochtig, en vocht zal ervoor zorgen dat smaak en kleur minder wordt.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media