Kleine pimpernel

Kleine pimpernel

Kleine pimpernel is als kruid niet echt bekend in de Nederlandse keuken, maar het is wel een schattig plantje met leuke bloemen.

Vanzelfsprekend bestaat er ook een grote pimpernel, en beide planten zijn familie van de roos.

De bladeren worden gedroogd, en in die hoedanigheid kun je dit kruid soms in gedroogde vorm kopen bij de specialistische kruidenwinkel.

De smaak is pittig, ietwat als noten. En het smaakt naar komkommer. En dat is toch wel een lekkere combinatie.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

Door de smaak, die toch wel lekkere combinatie van smaken, past kleine pimpernel goed in verse salades van sla en kaas, en andere verse groenten.

De pittige smaak van het kruid past ook goed bij kaas, en dan vooral zachte kazen. Het fijn gesneden kruid wordt vaak gemengd door zachte kaas, maar ook door boter. Zo krijg je dan een ietwat anders smakende kruidenboter.

Kleine pimpernel past ook goed in diverse sauzen zoals vissaus, in diverse soepen, en het geeft een wat pittig karakter aan zomerse drankje.

Kleine pimpernel bewaren

Kleine pimpernel is dus meestal gedroogd, en zo moet het afgesloten, en donker bewaard worden. Laat het gedroogde kruid niet vochtig worden, want dan kan het erg muf gaan ruiken en smaken.

Heb je verse kleine pimpernel, bijvoorbeeld uit eigen tuin, dan kun je het maximaal twee dagen in de koelkast bewaren.

Niet in de groentelade maar wikkel het kruid in een vochtige theedoek of in vochtig keukenpapier.

Invriezen

Pimpernel invriezen is ook mogelijk, haal de bladeren van de stengels, snij dit klein, en vries het in diepvrieszakjes in.

Ingevroren kun je het kruid nog een maand of drie bewaren.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media