Dadelpalm

Dadelpalm

Dadelpalm, dat kennen de meesten wel als de palm waar dadels aan groeien, die in Nederland gedroogd of vers te koop zijn, en ook als suikervervanger gebruikt worden. In bijvoorbeeld dessert, cake, of taart.

Maar denk nu niet dat dit alles is dat een dadelpalm te bieden heeft in de keuken, want er wordt bijvoorbeeld ook palmsuiker van gemaakt, maar ook de bladeren van deze palmsoort wordt gebruikt.

Sterker nog, deze palm wordt op meer dan 800 verschillende manieren gebruikt, waarvan de dadels natuurlijk erg bekend zijn, maar de palm wordt bijvoorbeeld ook gebruikt als dakbedekking, of om touw van te maken.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

Vanzelfsprekend wordt de dadelpalm in de keuken het meest gebruikt als leverancier van dadels, die rijk zijn aan vitamine B6, maar in de keuken veelal gebruikt wordt in zoete gerechten.

Met name overigens in desserts, in cake, of in taart. Maar er zijn ook diverse gerechten waarin dadels gebruikt worden, en je kunt deze zoete vruchten ook gebruiken om een salade wat zoeter te maken.

Overigens zijn stukjes dadels ook erg lekker in een verse fruitsalade.

Het blad kan gekookt worden, en daarmee kan vervolgens suiker of palmwijn gemaakt worden. Beide kun je vanzelfsprekend ook in de keuken gebruiken.

Dadels bewaren

Nu zul je in Nederland niet zo vaak de beschikking hebben over palmblad, maar bij het bewaren van dadels bestaan toch wel wat misverstanden.

Palmsuiker moet je droog, donker, en gewoon bij kamertemperatuur bewaren. En natuurlijk in een afgesloten voorraadbus.

Dadels bewaar je het beste donker en droog. Dat hoeft dus niet in een koelkast, maar koel bewaren is wel beter dan bewaren bij kamertemperatuur.

Meestal zijn deze dadels gedroogd, verse dadels moet je in de koelkast bewaren.

Invriezen

Dadels kun je invriezen, alleen blijven de vruchten die in Nederland worden aangeboden door dat deze meestal gedroogd zijn, erg lang goed.

Je kunt dus dadels invriezen, maar of het zijn heeft?

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media