Carolina Reaper

Carolina Reaper

Carolina Reaper, voor diegene die deze naam niet kennen is het in één woord te omschrijven, heet. En dan bedoelen we enorm heet.

Het is een chilipeper die behoort tot de soort Capsicum chinense, en tot deze soort behoren onder andere ook de Habanero, Madame-jeanette, Naga Jolokia.

En dan kunnen de meesten al wel bepalen dat de Carolina Reaper een enorm hete peper is, en werd dan ook in 2013 door het Guinness Book of Records uitgeroepen tot de heetste peper.

De familie waartoe de peper behoort, scoort al waarden van 100.000 Scoville tot 2,2 miljoen Scoville die bij de Carolina Reaper werd gemeten.

Hoe gebruiken?

Laten we eerst duidelijk aangeven dat voorzichtigheid troef is, de peper is erg heet en daarmee moet je dus voorzichtig zijn. Niet iets voor mensen met een kwakkelende gezondheid, en handschoenen aan als je met deze peper een het werk gaat.

Om spetters in de ogen te voorkomen is een bril die de spetters kan opvangen, geen overbodige luxe.

En natuurlijk gebruik je de pepers van de Capsicum chinense niet zomaar in gerechten, maar alleen in gerechten waarbij de pepers in de ingrediënten vermeld staan. Het is niet iets om het eten wat scherper te maken, daar doe je dan gewoon wat cayennepeper bij.

De peper kan zowel vers als gedroogd gebruikt worden, waarbij valt op te merken dat de scherpheid bij de gedroogde variant nu niet direct verminderd is.

De scherpte steeds wel meer in de zaadlijsten dan in de rest van de vrucht, die kun je er bij een verse variant nog uitsnijden, bij de gedroogde peper is dat lastig.

Carolina Reaper bewaren

De Carolina Reaper is een peper die er eigenlijk helemaal niet als Spaanse peper uitziet, maar de behandeling bij het bewaren is exact hetzelfde. Alleen dan alleen met handschoenen aanpakken.

De peper kan in de koelkast nog een dag of vier bewaard worden. En natuurlijk niet verpakken in een plastic zak of iets dergelijks.

Invriezen

Een Carolina Reaper kan worden ingevroren, maar de scherpte wordt wel minder door het invriezen, of liever gezegd door het ontdooien.

Deel ons op social media