Himalayazout

Himalayazout

Himalayazout is een soort zout dat, de naam geeft het al weg, voornamelijk in het hoogste gebergte van de wereld gewonnen wordt.

Het is niet alleen een natuurlijk product, maar ook een natuurproduct waar niet aan gedaan is om het te verfijnen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld tafelzout.

Het zout dat wij met ons alleen overal in en op gooien, is geraffineerd. En dat wil weer zeggen dat vrijwel alle mineralen verwijderd zijn. En, tafelzout ontrekt ook gedeeltelijk de mineralen uit het lichaam, en is dus veel minder gezond.

Himalayazout, en ook veel soorten zeezout dat meer mineralen bevat dan tafelzout, is veel minder ongezond. Want laten we eerlijk zijn, als je te veel zoutgebruikt is dat schadelijk voor de gezondheid, en dat is bij deze zoutsoort niet anders.

[wp_ad_camp_1]

Hoe gebruiken?

Himalayazout kun je op dezelfde manier gebruiken als tafelzout, maar het wordt vaal in grove vorm aangeboden.

Hou er rekening mee dat door het voedingscentrum wordt aangeraden om niet meer dan 6 gram zout op een dag te nuttigen. Daarvan zit een groot gedeelte al in de levensmiddelen die we eten, zoals bijvoorbeeld in brood.

Deze zoutsoort kun je echter ook voor andere doeleinden gebruiken. Het zout is ook heerlijk om in te baden. Daartoe maak je een zoutoplossing van 9 gram himalayazout en 1 liter water.

Laat een bad vol lopen en meng de liter zoutoplossing door het badwater.

Het bad zuivert en reinigt het lichaam, maar vitaliseert het lichaam ook.

Heb je last van voetschimmel? Dan kun je deze zoutsoort mengen met een verzorgende olie, en daarmee de voeten royaal insmeren. Een tijdje laten zitten, en je zult zien dat de voetschimmel na een aantal behandelingen minder begint te worden.

Himalayazout bewaren

Net als bij andere zoutsoorten, kun je het zout het beste volledig droog bewaren. Bij veel vocht zal het zout oplossen.

Overdadig zonlicht kan de werking en de smaak minder doen worden.

Bij voorkeur dan ook droog en donker bewaren. Dus in een afgesloten bakje in de keukenkast.

Deze zoursoort, en de andere soorten, kun je eigenlijk eeuwig bewaren, zolang er geen vocht bij kan komen.

Invriezen

Invriezen kan, maar het heeft geen enkele toegevoegde waarde omdat himalayazout als langdurig bewaard kan worden.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media