Kruiden drogen

Kruiden drogen is een methode om het kruid langer houdbaar te maken, maar is niet de enige methode. Veel kruiden kun je immers in een potje op de vensterbank of in de moestuin plaatsen.

Zo kun je datgene eraf plukken of knippen dat je nodig hebt.

Ook zijn kruiden bij uitstek geschikt om in te vriezen. Maar gedroogd is dit toch ook wel erg makkelijk. Zeker als je het gedroogde in leuke potjes doet, leuk op een soort kruidenrek.

Hoe kruiden drogen?

Er zijn in principe twee manieren om kruiden te drogen, en hel simplistisch is dat een oude en een moderne methode.

De oude methode is eigenlijk heel simpel. Je haalt het kruid inclusief wortels uit de grond, en bind deze met een touwtje ongeveer twee centimeter boven de wortels samen.

Maak aan de andere einde van het touwtjes een lus. Op een zolder of een andere droge plek in huis hang je dan het touwtjes aan het dak of iets waar je makkelijk de kruiden op deze manier kunt ophangen.

De ruimte moet natuurlijk absoluut droog zijn.

Controleer de opgehangen kruiden regelmatig, en haal delen die verrotten eruit. Na een aantal weken zijn de kruiden helemaal droog.

Haal nu de bladeren van de planten, en maak deze met de handen of met een machine zoveel mogelijk klein.

De moderne methode

De moderne methode gaan simpeler en sneller. Bijna ieder huishouden heeft tegenwoordig wel een airfryer met een speciale droogstand. Er zijn tegenwoordig ook ovens met een dergelijke stand.

Haal daartoe het blad van de stelen en droog dit blad volgens de gebruiksaanwijzing van jouw airfryer.

Maak eventueel het blad na het drogen nog fijn.

[wp_ad_camp_1]

Deel ons op social media